Un Llarg Viatge d'Orient a Occident- Laura en América

Red lights, [Un acordeón en Palermo], Todo puede pasar, aún. Todo es posible. Todo pasa mas queriendo que sin querer. Estaciones con mendigos y guitarristas. Suena un Waltz en La Paz y el caribe en Rio, cántico de negros, alma blanca e impura. Cierro los ojos y me pierdo en América, a pesar de todo, de ti, de él y de todos nosotros, a pesar de la historia y de los hombres. The spirit from the north, the cherry-red spirit travelling through paradise.

Bogotá off the road 2004/2005

Tuesday, January 20, 2009

3,2,1 go!

Welvaart voor iedereen. Een tweede auto, een tweede huis, jaarlijks een wereldreis of sabbatical, beide partners een carrière en gemiddeld 2.2 kinderen. Als we de media mogen geloven kan het allemaal. "Yes, we can!" Als ik vooral vandaag Obama mag geloven. We hoeven alleen maar aan boord te stappen van de hoge snelheidslijn van het moderne leven. Zowel in ‘economy’ als ‘business class’ creëren time managers gecoached door hun personal goeroes een paradigma waarbinnen deadlines en quality time elkaar aanvullen. Vanzelfsprekend stopt deze ‘Just in Time-Thalys’ alleen op de hoofdstations van de grote steden. Het tussenliggende landschap trekt als een grijze streep voorbij aan het oog van de reiziger.

Laura Beltrán Villamizar besloot om niet in te stappen. Zoals Harry Potter op perron 9 3/4, niet zichtbaar voor gewone stervelingen, de trein nam naar Zweinstein zo nam Laura de trein naar ‘Complete Me’. Deze reis is niet zomaar een hoge snelheidslijn van het moderne leven, maar een inspiratie. Voor u, voor jou, voor hem en voor ons allemaal. De prettige traagheid van de rit breekt de grijze streep als een prisma en toont ons een landschap in magische kleuren. Onder de purperen hemel, in de bruine zon worden wij voorgesteld aan de anderen die de Tempo-Thalys misten of, beter gezegd, nooit namen. Lieve mensen, bijzondere mensen, mooie mensen. Paradijselijk samen in de natuur. De hond hun trouwe makker. Men neemt de tijd. Voor Laura’s camera geven ze zich bloot. We zien emoties, fantasieën en kleine wonderen. Bijna een sprookje maar meer nog het echte leven.

Dit is Laura's reis door het verloren paradijs, beter bekent als: Zuid Amerika.

Welcome on board!

|